Nieuwsbrief

Onze nieuwste nieuwsbrief is uit! Bekijk hem nu voor de belangrijkste updates over onze turnvereniging. Bekijk de nieuwsbrief via deze link:

Mix-team G-niveau verrast

Knappe prestatie van Rosalynn en Maartje. Ze mochten in het topsportcentrum in R'dam deelnemen aan de teamfinales niveau G. De meiden turnden samen met Femke en Renske van GV Schipluiden. Ze hebben mooie oefeningen laten zien en daarmee de 4e plaats behaald. Gefeliciteerd meiden!

Slaapnachtje

Bekijk hier de foto's van het slaapnachtje van 26-27 mei 2023. 

14 april | Toestelkampioenschappen in de Eminent Turnhal in Naaldwijk

Op 14 april heeft de bovenbouw selectie meegedaan aan de toestelkampioenschappen in de Eminent Turnhal in Naaldwijk. Hier kon je per toestel een prijs winnen, maar ook in het totaalklassement voor alle 4 de toestellen bij elkaar. 

 

In Ronde C waren Rosalynn Vreugdenhil en Maartje Barendregt aan de beurt in niveau Jeugd G. Maartje had bijna 3 jaar geleden het turnen ingeruild voor dansen, maar sinds februari is ze weer terug bij KDO en ze was zo enthousiast dat we haar gelijk ingeschreven hebben voor deze wedstrijd. De meiden begonnen sterk op sprong met mooie overslagen. Daarna kwam de brug en daar was de meeste stress voor. Maar op een wiebelige afsprong van Rosalynn na, ging dit toestel boven verwachting. Op de balk vielen beide meiden met de radslag van de balk, terwijl dat met oefenen altijd super goed gaat, helaas. Vloer was het laatste onderdeel waar beide meiden mooie oefeningen lieten zien op muziek. Rosalynn won een bronzen medaille op sprong en Maartje werd heel knap 7e in het totaalklassement. 

 

In ronde D was Dewi Vreugdenhil aan de beurt in niveau Jeugd F. Dit is een hoog niveau met een sterk deelnemersveld. Toen we bij de warming up de concurrentie zagen trainen, wisten we al dat het erg moeilijk zou worden om in de top te eindigen. Dewi begon op vloer, waar ze direct een super mooie oefening liet zien, waar de power en plezier vanaf straalde. We vervolgden de wedstrijd op sprong en daar ging het al net zo goed, ze sprong 2 fantastische overslagen. De brug is voor Dewi een vervelend onderdeel omdat de verplichte kip nog niet wil lukken. Ze had hem dit keer echt bijna, maar helaas lukte hij net niet. De rest van haar oefening was zeer netjes. Ze sloot haar wedstrijd af op de balk, dit ging keurig met weinig wiebels maar helaas wel 1 val. Overal was het een goede wedstrijd met kleine verbeterpunten, goed gedaan Dewi! 

 

In ronde E waren Dani Robbemond en Meike aan de beurt in niveau Junior F. De wedstrijd was ondertussen al bijna 2 uur uitgelopen, maar ze mochten eindelijk beginnen. Met een goede start op brug voor Dani, een keurige oefening, wat haar een bronzen medaille heeft opgeleverd. Meike liet een mooie oefening zien met een mooie hoge afsprong. De balk gaan we snel vergeten, want dat ging niet helemaal zoals we geoefend hadden. Op vloer lieten de meiden een mooie oefening zien met allebei een dubbel flikflak en overtuigende choreografie. We sloten af op sprong, de overslagen gingen keuring en Meike werd daarbij beloond met een bronzen medaille. Gefeliciteerd met jullie resultaten!

 

Het was een leuke en lange dag. Erg leuk om te zien dat de meiden elkaar komen ondersteunen en aanmoedigen in de ronde(s) dat ze zelf niet aan de beurt waren. Op naar de volgende gezellige wedstrijd! 

25 maart | Turnwedstrijden in De Lier

De dag begon met Bo Kleibergen en Esmee Kortekaas. Niveau middenbouw 8-2013. Beide meiden lieten mooie oefeningen zien en werden beloond met hoge punten door de jury. Op balk liet Bo een fantastische zweefstand zien en ze behaalde dan ook de hoogste score van iedereen op balk met 13.70 punten, Esmee zat daar heel knap net achter met 13,50 punten. 

Dik verdiend won Bo de zilveren medaille, Esmee behaalde heel knap een 11e plaats. Goed gedaan meiden! 

 

In de 2e ronde was het de beurt aan Amy van Beusichem. Niveau middenbouw 8-2012. 

We kunnen duidelijk zien dat de meiden hard op de balk hebben geoefend, want ook Amy haalde een hoge score op balk, 13.60 punten. Ook op alle andere toestellen gingen de oefeningen erg goed en heeft ze mooie punten behaald. Het heeft haar een mooie 7e plaats opgeleverd. Erg knap!

 

Samen met Amy waren in de 2e ronde de meiden van middenbouw 7-2013 aan de beurt: Zoë Grootscholten, Tess van Steekelenburg, Kyla Robbemond, Evi vd Berg en Zosia Dawisziuk. Deze meiden trainen sinds deze maand 2x per week en dat was duidelijk te zien. Alle oefeningen werden super netjes geturnd en ze kregen dan ook mooie punten van de jury. De 5 meiden turnden zich allemaal in de top 8! Waarbij Kyla een mooie bronzen, Tess een zilveren en Zoë een gouden medaille omgehangen kregen. Gefeliciteerd meiden! 

 

Als laatste mocht Esmee Noordam haar oefeningen laten zien in ronde 3, niveau middenbouw 7-2011. Door de zenuwen begon ze een beetje wiebelig op sprong, maar op brug herpakte ze zich geweldig en behaalde ze de allerhoogste score van het deelnemersveld. Op balk en vloer liet ze ook mooie oefeningen zien, waardoor ze een mooie 6e plaats heeft behaald. Goed gedaan! 

 

Op zondag 26 maart werden in De Lier nogmaals wedstrijden georganiseerd. Aan deze wedstrijd heeft alleen Lynn vd Sar meegedaan, op niveau middenbouw 5/2012. In dit hoge niveau heeft Lynn zich prima staande gehouden. Haar flikflak op vloer, tegenspreiden van de brug en overslag op sprong gingen allemaal perfect! Gefeliciteerd met je mooie punten!