Nieuwsbrief

Onze nieuwste nieuwsbrief is uit! Bekijk hem nu voor de belangrijkste updates over onze turnvereniging. Bekijk de nieuwsbrief via deze link:

14 april | Toestelkampioenschappen in de Eminent Turnhal in Naaldwijk

Op 14 april heeft de bovenbouw selectie meegedaan aan de toestelkampioenschappen in de Eminent Turnhal in Naaldwijk. Hier kon je per toestel een prijs winnen, maar ook in het totaalklassement voor alle 4 de toestellen bij elkaar. 

 

In Ronde C waren Rosalynn Vreugdenhil en Maartje Barendregt aan de beurt in niveau Jeugd G. Maartje had bijna 3 jaar geleden het turnen ingeruild voor dansen, maar sinds februari is ze weer terug bij KDO en ze was zo enthousiast dat we haar gelijk ingeschreven hebben voor deze wedstrijd. De meiden begonnen sterk op sprong met mooie overslagen. Daarna kwam de brug en daar was de meeste stress voor. Maar op een wiebelige afsprong van Rosalynn na, ging dit toestel boven verwachting. Op de balk vielen beide meiden met de radslag van de balk, terwijl dat met oefenen altijd super goed gaat, helaas. Vloer was het laatste onderdeel waar beide meiden mooie oefeningen lieten zien op muziek. Rosalynn won een bronzen medaille op sprong en Maartje werd heel knap 7e in het totaalklassement. 

 

In ronde D was Dewi Vreugdenhil aan de beurt in niveau Jeugd F. Dit is een hoog niveau met een sterk deelnemersveld. Toen we bij de warming up de concurrentie zagen trainen, wisten we al dat het erg moeilijk zou worden om in de top te eindigen. Dewi begon op vloer, waar ze direct een super mooie oefening liet zien, waar de power en plezier vanaf straalde. We vervolgden de wedstrijd op sprong en daar ging het al net zo goed, ze sprong 2 fantastische overslagen. De brug is voor Dewi een vervelend onderdeel omdat de verplichte kip nog niet wil lukken. Ze had hem dit keer echt bijna, maar helaas lukte hij net niet. De rest van haar oefening was zeer netjes. Ze sloot haar wedstrijd af op de balk, dit ging keurig met weinig wiebels maar helaas wel 1 val. Overal was het een goede wedstrijd met kleine verbeterpunten, goed gedaan Dewi! 

 

In ronde E waren Dani Robbemond en Meike aan de beurt in niveau Junior F. De wedstrijd was ondertussen al bijna 2 uur uitgelopen, maar ze mochten eindelijk beginnen. Met een goede start op brug voor Dani, een keurige oefening, wat haar een bronzen medaille heeft opgeleverd. Meike liet een mooie oefening zien met een mooie hoge afsprong. De balk gaan we snel vergeten, want dat ging niet helemaal zoals we geoefend hadden. Op vloer lieten de meiden een mooie oefening zien met allebei een dubbel flikflak en overtuigende choreografie. We sloten af op sprong, de overslagen gingen keuring en Meike werd daarbij beloond met een bronzen medaille. Gefeliciteerd met jullie resultaten!

 

Het was een leuke en lange dag. Erg leuk om te zien dat de meiden elkaar komen ondersteunen en aanmoedigen in de ronde(s) dat ze zelf niet aan de beurt waren. Op naar de volgende gezellige wedstrijd! 

25 maart | Turnwedstrijden in De Lier

De dag begon met Bo Kleibergen en Esmee Kortekaas. Niveau middenbouw 8-2013. Beide meiden lieten mooie oefeningen zien en werden beloond met hoge punten door de jury. Op balk liet Bo een fantastische zweefstand zien en ze behaalde dan ook de hoogste score van iedereen op balk met 13.70 punten, Esmee zat daar heel knap net achter met 13,50 punten. 

Dik verdiend won Bo de zilveren medaille, Esmee behaalde heel knap een 11e plaats. Goed gedaan meiden! 

 

In de 2e ronde was het de beurt aan Amy van Beusichem. Niveau middenbouw 8-2012. 

We kunnen duidelijk zien dat de meiden hard op de balk hebben geoefend, want ook Amy haalde een hoge score op balk, 13.60 punten. Ook op alle andere toestellen gingen de oefeningen erg goed en heeft ze mooie punten behaald. Het heeft haar een mooie 7e plaats opgeleverd. Erg knap!

 

Samen met Amy waren in de 2e ronde de meiden van middenbouw 7-2013 aan de beurt: Zoë Grootscholten, Tess van Steekelenburg, Kyla Robbemond, Evi vd Berg en Zosia Dawisziuk. Deze meiden trainen sinds deze maand 2x per week en dat was duidelijk te zien. Alle oefeningen werden super netjes geturnd en ze kregen dan ook mooie punten van de jury. De 5 meiden turnden zich allemaal in de top 8! Waarbij Kyla een mooie bronzen, Tess een zilveren en Zoë een gouden medaille omgehangen kregen. Gefeliciteerd meiden! 

 

Als laatste mocht Esmee Noordam haar oefeningen laten zien in ronde 3, niveau middenbouw 7-2011. Door de zenuwen begon ze een beetje wiebelig op sprong, maar op brug herpakte ze zich geweldig en behaalde ze de allerhoogste score van het deelnemersveld. Op balk en vloer liet ze ook mooie oefeningen zien, waardoor ze een mooie 6e plaats heeft behaald. Goed gedaan! 

 

Op zondag 26 maart werden in De Lier nogmaals wedstrijden georganiseerd. Aan deze wedstrijd heeft alleen Lynn vd Sar meegedaan, op niveau middenbouw 5/2012. In dit hoge niveau heeft Lynn zich prima staande gehouden. Haar flikflak op vloer, tegenspreiden van de brug en overslag op sprong gingen allemaal perfect! Gefeliciteerd met je mooie punten!

Wedstrijden Rayon Delfland 

zaterdag 3 + 10 december 

Op beide data organiseerde het Rayon teamwedstrijden. Een team moest bestaan uit 3 tot 6 turnsters, waarbij per toestel maximaal 4 turnsters hun oefening turnen en daarvan tellen dan de hoogste 3 scores voor het teamresultaat. 

 

Team KDO/NTO bovenbouw niveau F

Op zaterdag 3 december moesten Dewi en Meike zich al om 07.45 uur melden in de Eminent Turnhal in Naaldwijk. Ondanks het vroege tijdstip hadden ze erg zin in! Samen met 2 meiden van NTO Maasland vormden ze een team en behaalden ze in een heel groot en moeilijk deelnemersveld een mooie 7e plaats. Vooral de vloeroefening op muziek en de sprong ging bij de meiden erg goed en daar kregen ze dan ook de hoogste cijfers voor. Knap gedaan meiden!

 

Team KDO/GVS bovenbouw niveau G

Van halverwege de middag tot begin van de avond stond de wedstrijd voor Rosalynn, Lenne en Elise op het programma. Helaas blesseerde Elise zich op de training voorafgaande aan de wedstrijd en kon ze niet meedoen, maar ze was wel naar de turnhal gekomen om haar teamgenoten aan te moedigen. Het team werd compleet gemaakt met 2 meiden van GV Schipluiden. De meiden draaiden een zeer goede wedstrijd en behaalden erg hoge cijfers. Dat werd beloond met een mooie bronzen medaille. Gefeliciteerd!

 

Team KDO/Devona middenbouw niveau 5

Zaterdag 10 december stond de wekker weer vroeg, want ook Lynn en Jayda moesten zich om 07.45 uur melden. Dit keer was de wedstrijd in de sporthal De Pijl in Naaldwijk. De meiden waren een beetje gespannen, vooral voor de balk, maar allebei hebben ze zich over hun angst heen gezet en mooie oefeningen laten zien. Met mega hoge scores (Jayda 12.35 op sprong en 11.40 op brug; Lynn 12.20 op sprong en 11.30 op vloer) turnden de meiden zich dik verdiend naar een mooie bronzen medaille. Deze werd gewonnen samen met hun 2 teamgenoten van Devona Wateringen. Gefeliciteerd!

Verslag en uitslagen Onderlinge Wedstrijden

 
Op woensdag 16 november stonden voor alle KDO-gymleden vanaf groep 3 de onderlinge wedstrijden op de agenda. Al vanaf begin oktober is er in alle groepen goed geoefend op de wedstrijdonderdelen sprong, brug, balk en lange mat/airtrack. Zoals altijd was het voor veel meiden een spannend moment om publiek en jury te laten zien waar ze aan gewerkt hebben. We zijn erg trots op alle deelnemers, het is toch een hele prestatie om voor zoveel ogen jezelf te laten zien! Gelukkig kon de meerderheid na afloop zeggen dat ze zich voor niets druk hadden gemaakt en dat het erg leuk was. 
Er was een fijne wedstrijdsfeer aanwezig en de tribune was goed gevuld. Publiek bedankt voor jullie aanwezigheid en hierbij ook een bedankje voor onze vrijwilligers en niet te vergeten de juryleden! 

 niveau 2: 1. Kate Juursema 2. Izzy van Nielen 3. Marilyn Berkhoudt

 niveau 3: 1. Fien vd Berg 2. Anneroos vd Berg 3. Lilly Ann van der Meer


 niveau 1: 1. Jill Looije 2. Eva Vreugdenhil 3. Lexy van der WilkOp de foto's hieronder zien jullie: 
Pupil 5: 1. Jayda Grootscholten
Niveau 7: Esmee Noordam 
Niveau 8b: 1. Liz Kleefman 2. Krista Tilla
Niveau 8a: 1. Bo Kleibergen 2. Vera Hofland 3. Lieke de Jong
Pupil 7: 1. Zoë Grootscholten 2. Tess van Steekelenburg
Jeugd G: 1. Rosalynn Vreugdenhil 
Jeugd/junior F: 1. Dani Robbemond

Deze lessen zijn voor zowel leden als niet-leden. We zullen de kinderen proberen zoveel mogelijk op hun eigen niveau aan het werk te zetten, waardoor het voor iedereen een leuke en uitdagende les wordt!

Een mooi extraatje deze zomer en voor (nog-)niet-leden een leuke manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de gym-/turnsport bij KDO.
Je bent welkom wanneer je wilt en het uitkomt, het is niet nodig je van tevoren aan te melden. Let op: in week 2 van de zomervakantie is er geen les.
Behalve contante betaling is het ook mogelijk om een QR-code te scannen en op die manier te betalen!

Corona maatregelen

We zijn blij dat er geen beperkende maatregelen zijn vanwege het Coronavirus en dat alle lessen en wedstrijden weer kunnen doorgaan. Het wordt nog wel geadviseerd om thuis te blijven wanneer u symptomen heeft.

Onderlinge wedstrijden 10 nov 2021

Het was alweer lang geleden, daarom extra bijzonder en spannend voor de leden van de gymgroepen om weer eens voor publiek te turnen. Het was een geweldige ervaring en een heel leuke wedstrijd. We hebben veel blije gezichten langs zien komen!


90 jarig jubileum KDO traktatie

Vanwege ons jubileum hebben we in de week rondom 14 oktober onze leden op wat lekkers getrakteerd.

Vanwege ons jubileum hebben we in de week rondom 14 oktober onze leden op wat lekkers getrakteerd.

KDO Demo Plus club actie

Op vrijdagavond 8 oktober stond er een grote menigte op de stoep voor de Plus in Maasdijk om de demo van onze gymleden bij te wonen! Het was een mooie show, heel leuk om eindelijk weer eens iets te kunnen laten zien! Bedankt allemaal voor jullie bijdrage!